Antero Ollila Aika on totuuden puolella

Yle keskittyy ja syyllistyy urheilukisojen etukäteishehkutukseen

Katsoin juuri Yle 1:n kanavalta yhteenvedon Rion olympialaisten yön tapahtumista. Lähetyksen kesto oli yhteensä 15 minuuttia. Lyhyestä lähetysajasta oli kuitenkin varattu 5 minuuttia eli 33 % tulevan päivän tapahtumien esittelyyn. Naisten golfin edellisen päivän tilanteen raportointiin aika ei rittänyt.

Tämä trendi on näkynyt jo jonkin aikaa Yle:n tv-lähetysten sisällössä. Jalkapallo-ottelun lähetyksestä jopa 45 minuuttia on varattu etukäteishehkutukseen. Studiossa on tietenkin monenmoista asiantuntijaa analysoimassa, miten ottelussa tulee käymään. Aika usein huonolla menestyksellä. Ylellä on tässä kohtaa liikaa budjettirahaa, kun sitä voi käyttää noin löysästi.

Onhan tässä tietysti yksi hyvä puoli. Kun itse kisoissa suomalaiset eivät näytä enää pärjäävän, niin otetaan kaikki irti etukäteen, miten hyvin meillä voisikaan mennä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Juuri tuo ennakkomaininta minuakin eniten ärsyttää ja varsinkin se, että tarpeettoman ennakkomaininnan alussa tai lopussa tai sekä alussa että lopussa on nopetempoista kuvavälkkyä, joka pitäisi täysin kieltää. Onhan noissa välkyissä töita mainoshenkilöstolle ja tekniikalle, mutta se jos mikä, on ammattihekilöstön taitojen väärinkäyttöä.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Onhan niillä urheilitoimituksessa myös jälkihehkutusta. Virenin kaatumistakin on muisteltu jo 40 vuotta ja vähitellen ollaan siirtymässä Paavo Nurmen urotöihin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jalkapalloa pelanneena ja sitä pikkupojasta asti seuranneena, puolustan kyllä UEFA:n pelejä edeltävää, ei niinkään "hehkutusta" vaan analysointia siitä mitä ja miksi seuraavan puolestoistatunnin aikana mahdollisesti tulee tapahtumaan. Tämä pelin ennakointi helpottaa huomattavasti tulevan pelin seuraamista ja varsinkin sen ymmärtämistä, ei jalkapalloa turhaan kutsuta "vihreän veran shakiksi" Tuosta turhasta kuvanvälkyistä samaa mieltä, ainakin omia silmiäni ne rasittavat.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Taivaan kiitos, ettei juuri tarvitse katsella Ylen Champions Leaguen otteluja.

Niitä nimittäin näkee maksutta satelliittivastaanottimella Saksasta enemmän ja täysin eri tasoisesti kuin Ylen kaameat selittelyt ovat.

Saksassa selostaja selostaa vain peliä, asiallisesti ja uskaltaa tarvittaessa pitää taukojakin. Ja jos asiantuntijoita käytetään he ovat pelipaikalla ja useimmiten vain kommentoimassa nykytilannetta, eivät muistelemassa omaa uraansa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Minusta etukäteishehkutus on yksi osa sitä, pitä prof. Heinilä on kuvannut:
"Heikkenevässä kansainvälisessä kilpailutilanteessa medialla on entistä suurempia vaikeuksia vastata yleisön menestysodotuksiin. Arvokisamenestyksen marginaalistuessa kansallinen kilpailutoiminta ja erityisesti palloilu/jääkiekko sarjaotteluineen ovat nousseet mediassa etualalle. Myös nuorten ”suurlupausten” ennenaikainen mainonta, epärealistiset ennakko-odotukset arvokisamenestyksestä ja nykyisten ulkomaalaistähtien sekä menneiden suomalaissaavutusten idolisointi yleistyvät, kun media yrittää ylläpitää yleisön kiinnostusta ja vahvistaa sen menestysuskoa."
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/huippu-urh...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset