Antero Ollila Aika on totuuden puolella

Miten Englannilla menee 9 viikkoa Brexit-äänestyksen jälkeen?

 

Suomalainen media on maalaillut ahkerasti synkkiä kuvia Brexit-äänestyksen jälkeen valtiolle nimeltä  Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta. Käytän kyseistä valtiosta kuitenkin sen puhuttelunimeä Englanti. Viimeksi tänä aamuna MTV uutisoi nettisivuillaan, että "Brexit-äänestyksen jälkeen Uuden-Seelannin maahanmuuttovirasto on rekisteröinyt yli 10500 rekisteröitymistä Britannian kansalaisilta, jotka tahtovat lisää tietoa Uuteen-Seelantiin muuttamisesta." Määrä on yli kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan lukuun verrattuna.  Medialle huono uutinen on hyvä uutinen.

Ykkösmediat Suomessa eivät ole uutisoituneet, miten Englannissa todella menee 9 viikkoa Brexit-äänestyksen jälkeen. Ehkäpä siksi, että huonoja uutisia ei ole kerrottavana: työttömyys on laskenut, kuluttajat ovat luottavaisia, valtion budjetti meni heinäkuussa paremmin kuin ennakoitiin ja osakkeiden arvot ovat palautuneet äänestystä edeltävälle tasolle. Punta heikkeni sille tasolle, jolla se oli vuosina 2009 – 2014. Sehän tekee hyvää Englannin viennille.

Semmosta kuuluu Englannille. Turhaan odotat tietoa ykkösmedioista, koska uutiset Englannista eivät ole niiden EU-ideologian mukaista tietoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Risto Laine

"Medialle huono uutinen on hyvä uutinen."

Osuvasti sanottu ja totuuden mukaisesti. Ei saarivaltion kansa mitään tyhmiä ole, he ovat rakentaneet teollisuutensa ja hyvinvointinsa ennen EU:ta ei EU:n ansiosta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eli eroneuvottelut saadaan kohta päätökseen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin, 3. kvartaalin tuloksiakaan ei ole vielä saatuna ja mitähän se heikko punta tekee Englannin tuonnille, kauppatase kun on ollut jo kauan alijäämäinen.

Seppo Hildén

Unohtamatta loistavaa olympiatulosta, jossa Englanti tuli heti USA:n jälkeen toiseksi mitalitaulukossa! Niin jäi kauaksi taakse EU:n vahvat urheilumaat Ranska ja Saksakin. Ei ole EU ollut onneksi Suomenkaan urheiluelämälle, vaivainen yksi mitali, ja sekin pronssinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näinkin se on aivan luonnollisesti nähtävä, EU:n vika ettei Riosta tullut sen enempää.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Valuutta tällä hetkellä:
1 GBP = 1.17 EUR = 1.32 USD (23.8.2016)

Seuraava tekstiä kirjoitin 11.6.2016 klo 14:52. Viitteistä voi löytää tilannetta heinäkuusta, muutokset eivät ole kovin huomattavia:
=

Seuraa muutama netistä poimittu tieto Britannian viennistä ja tuonnista: non EU ja EU maihin. Tämä voi olla mielenkiintoinen vertailukohde, jos Britit eroavat EU:sta.

1 GBP = 1.27 EUR = 1,43 USD (10.6.2016)

GBP (British Pound) Inflation: 0.10%
_______________________
non EU (April 2016):
13,018,983,852 GBP Export
21,898,273,785 GBP Imort (huom fel, IMPORT)
_____________________
EU (April 2016):
12,001,961,505 GBP Dispatch
19,145,493,531 GPB Arrival
________________________

https://www.uktradeinfo.com/Statistics/BuildYourOw...
https://www.uktradeinfo.com/Statistics/OverseasTra...

In April 2016 the value of exports (EU and Non-EU) increased to £25.0 billion, and imports (EU and Non-EU) increased to £41.0 billion, compared with last month. Consequently the UK is a net importer this month, with imports exceeding exports by £16.0 billion.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin no, mietinkin että oliko tuo leipätekstin

"Punta heikkeni sille tasolle, jolla se oli vuosina 2009 – 2014. Sehän tekee hyvää Englannin viennille."

teekkarijäynä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on ainakin silmiinpistävää monissa lehdissä ja varsinkin täällä useissa kommenteissa jotenkin ihmeellisesti paistaa läpi se, että oikein toivotaan että nyt briteille käsivisi huonosti.

Syyllisiä haetaan ja vakuutetaan, että varmasti nyt olitte tyhmiä, ja hähhää siitäpä saatte kärsiä.

Omituinen juttu, kun tuskin kukaan täälläkään on niin viisas, että tietää tämän prosessin lopputuloksen. Tai no melko kaikkitietäviä täällä monet ovat. :)

Sitäpaitsi, miksiköhän tämä brittien päätös herättää niin paljon ihmeelistä intohimoa Suomessa, aika minimaalista sen vaikutus tänne taitaa olla.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No mutta miksi Iso-Britannia vitkuttelee eroamisensa kanssa? Koko tämä tilannehan on David Cameronin vaalilupauksen aiheuttama tilanne. Aika sairasta, jos kansanäänestyksen jälkeen vedätetään jotain siirtymäaikaa vuosia.

Se, että täällä pääosin kunnioitetaan Britannian kansanäänestystä, ihmetellään toki sitä, ettei sen toteuttamiseen ole ryhdytty määrätietoisesti? Olisi kaikille eduksi, että britit häipyisivät mahdollisimman nopeasti ideologisesta Euroopasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No siellä nyt näköjään yritetään mennä peppu edellä puuhun: Kun Brexitin järjestys on se, että ensin aktivoidaan artikla 50 ja vasta eroprosessin loppuun viemisen jälkeen aloitetaan kauppaneuvottelut, niin britit näköjään yrittävätkin ensin saada jonkinlaisia tuloksia kauppaneuvotteluista, ja vasta niiden kartoituksen jälkeen ottavat käyttöön artiklan 50. Jos ottavat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olisi kaikille eduksi, että britit häipyisivät mahdollisimman nopeasti ideologisesta Euroopasta."

Katkeran miehen puhetta. Liittovaltioideologian katoaminenko saa noin katkeraksi vai mistä kiristää?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #11

Ei lainkaan katkeran miehen puhetta. Vaan, että asiat sitten menisivät siten kuin päätettiin. Laitetaan stubbisti:

1. Britannian konservatiivit hakivat vaalivoittoa esittämällä kansanäänetystä kuulumisesta Euroopan Unioniin.

2. Lupasivat noudattaa kansanäänestyksen tulosta, oli se fish or chips

3. Nothing happens

On erittäin selkeää, ettei suuri osa briteistä halua kuulua eu-yhteisöön. Tunnelmat ovat erisuuruisina samat sekä konservatiivien, että työväenpuolueen leireissä.

Olisi siis mielestäni oikein, että Iso-Britannia jätetään kasvattamaan kaikkea sisäistä hyväänsä ilman mannerta, tai manneria.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ideologinen Eurooppa?

Ideloginen eurooppa tekee sopimuksia Diktaattoreiden kanssa(Turkki)

On siinä sitä idelogiaa, jota euroopan kansat kunnioittavat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ideologinen Eurooppa on Euroopan Unioni. On varmaan aika kovassa harkinnassa, voidaanko Iso-Britannia korvata Turkilla? Kuka haluaa kuulua Eurooppaan, kuka ei?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Presidentti sanoi kyllä tänään hienosti, että kun lähialueilla jotaina tapahtuu, niin EU pitää huppukokouksia ja huippukokouksia, eikä mitään tapahdu.

Tain no tapahtuuhan aina huppukokouksen jälkeen se, että yks juoppo tulee selittämään, että olemme yhtenäisiä ja keskustelut olivat hyviä, mutta päätöksiä emme kylläkään saaneet aikaan. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset