Mikä on Brexit-sopimuksen sisältö? Tietääkö kukaan edes jotain?

 Olen juuri seurannut Yle:n iltauutiset, jossa Brexit-sopimuksen ja pääministeri Mayn tilanetta puitiin monelta kantilta. Se tuli selväksi, että sopimus on monen brittipoliitikon mielestä niin huono, että sitä ei pidä hyväksyä. Sen sijaan siitä ei puhuttu halaistua sanaa, että mikä siinä on huonoa. Mutta vastustaa pitää.

Olen yrittänyt löytää Brexit-sopimuksen sisällöstä tietoa Yle:stä, MTV:stä ja googlaamalla. Ei mitään. Jossain arveltiin, että brittien pitää jäädä EU:n tulliunioniin, joka käytännössä tarkoittaa EU:n vapaakauppa-aluetta. Mielestäni tämä on juuri se asia, jonka britit ovat halunneet EU:sta eikä mitään muuta. EU on sanonut, että britit eivät voi ottaa rusinoita pullasta, vaan pitää ottaa koko juttu kuten mukaan lukien ihmisten vapaa liikkuminen, joka on taasen briteille yksi perussyy erota EU:sta.

Koko juttu vaikuttaa minusta erikoiselta hohkaamiselta. Uutisvälineet eivät tiedä sopimuksen sisällöstä mitään, ja näyttää siltä, että brittipoliitikot eivät tiedä yhtään enempää, mutta kovasti pitää vastustaa.

Kun valtamedia ei tiedä tai ei osaa välittää tietoa, niin onko jollakin yhtään enempää tietoa tai edes valistunutta arvausta???

aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu