Hesari nälvii venäläistä ilmastonmuutostiedettä

 Toimittaja Jussi Konttinen on kirjoittanut artikkelin nimeltä ”Venäjä odottaa jääkautta” tämän päivän Hesariin. Siinä hän muistelee käyntiään vuonna 2008 Venäjän tiedeakatemian alaisessa Jakutian routainstituutissa. Konttinen tapasi akateemikko Veniam T. Balobajevin, jota venäläiset mainostivat johtavaksi ilmastoasiantuntijaksi. Balobajev oli kertonut, kuinka maapallon lämpötila riippuu auringosta ja auringon aktiivisuuden vähetessä menemme kohti 1600-luvun tapaista pientä jääkautta. Kun Konttinen vieraili routainstituutissa vuonna 2017, niin kylmenemisen alku oli siirretty vuoteen 2018. Loppuosa artikkelia onkin sitten irvailua venäläisten jääkausiteorialla. Konttinen toteaa lopuksi, että skeptikot eivät ole pystyneet selittämään pois kasvihuonekaasujen lämmittävää vaikutusta.

Tähän pari kommenttia. Konttisen olisi kannattanut siteerata Pietarin lähellä olevan Pulkovon observatorion johtajaa Abdussamatovia. Hän on paljon tunnetumpi aurinkoteorian kannattaja kuin Balobajev. Kun venäläisten kylmenemisajankohta on mennyt jo 10 vuotta yliajalle, niin sitä voi kohtuuden nimissä verrata siihen, että maapallo ei ole lämmennyt kasvihuoneteorian mukaisesti noin 20 vuoteen. Odotellaan nyt kaikessa rauhassa vielä toiset 10 vuotta ja katsotaan sitten. IPCC on myös muuttanut maalitolppien paikkaa ja sanonut, että pitääkin odottaa 30 vuotta, jotta kasvihuonevaikutus putkahtaa uudelleen näkyviin. Kadonnutta lämpöä on etsitty maailman valtameristä, mutta viimeisinkin tutkimustulos arvostetuimmassa Nature-lehdessä osoittautui ankaksi.

Konttisen heitto skeptikkojen kyvyttömyydestä osoittaa kasvihuonevaikutukset nollaksi on juuri sitä poliittista kielenkäyttöä ja mollausta, jolla saadaan skeptikot näyttämään tolloilta. Todellisuudessa skeptikot eivät ole koskaan tällaista väitettä esittäneetkään, vaan skeptikot pitävät IPCC:n valitsemien tieteellisten artikkelien lämmitysvaikutuksia liian suurina. Omat tutkimustulokseni osoittavat, että hiilidioksidin vaikutus on vain noin kolmasosa IPCC:n luvuista.

Aurinkoteorian edustajista löytyy muitakin kuin venäläisiä, mutta venäläiset ovat vahvasti esillä. Zharkova Zharkov, Popova ja Shepherd ovat julkaisseet vuonna 2015 Nature-lehdessä artikkelin nimeltä “Heartbeat of the Sun from Principal Component Analysis and prediction of solar activity on a millenium timescale”: https://www.nature.com/articles/srep15689. Nimestä päätellen mukana on kolme venäläistä tai venäläissyntyistä tutkijaa.

Tähän mennessä ei kukaan ole pystynyt osoittamaan virheitä tässä artikkelissa. Se ei tarkoita, että esitetty teoria olisi täysi totuus auringon käyttäytymisestä. Kuvassa 1 on esitetty kolme historiallista aurinkopilkkujaksoa, meneillään oleva jakso ja ennuste lähitulevaisuudesta. Näyttää osuvan varsin hyvin kohdalleen. Kuvassa 2 on aikaskaalaa laajennettu aikaväille 1200-3200. Tällä aikaskaalalla historialliset suuret lämpötilamuutokset kuten keskiajan lämmin kausi ja 1600-luvun pieni jääkausi osuu kohdalleen.

Kasvihuoneteorian kannattajilta voi kysyä, että mikä on heidän teoriansa lämpötilavaihteluille ennen vuotta 1750? Kun kasvihuonekaasut eivät ole syypäitä niin, mistä lämpötilavaihtelut johtuvat? IPCC on pitänyt edelleen voimassa Mannin surullisen kuuluisan lätkämailakäyrän, että pientä 1600-luvun jääkautta ei ollut olemassakaan. Ongelma hoidettu. Lämpötilamittauksia manipuloimalla on lähes poistettu 1930-luvun lämpötilat, jotka olivat samaa luokkaa kuin nykyiset. Ongelma hoidettu.

P.S. Kuva 3 lisätty 18.11.18 klo 22:30

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Selvyyden vuoksi ilmoitan, että en ole ilmaston enkä ilmastonmuutoksen kieltäjä, joksi minua tavallisesti nimitetään englanninkielisillä nettisivustoilla. Olen eri mieltä IPCC:n kanssa muun muassa siitä, kuinka paljon kasvihuonekaasut pystyvät nostamaan maapallon lämpötilaa. Olen julkaissut asiasta 14 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Oma ilmastosivustoni, jossa on tarkempaa tietoa ilmastonmuutoksesta: www.climatexam.com

 

aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu